Costumière dames- en kinderkleding:

Met een studiebelasting rond 6 uur per week is het mogelijk om in 2 à 3 jaar het branche erkend diploma costumière op MBO niveau te behalen. Bij de exameneisen komen navolgende onderdelen aan bod.
Naaivaardigheid: Naast de detailstukken van rok-, broek- blousetechnieken voor dames- en kinderkleding wordt je tijdens het examen beoordeeld op de pasvorm en verwerkingstechniek van een damesbroek, een rok en kinderjas op persoonlijke maten.

Patroontekenen: Het mapwerk patroontekenen omvat verschillende rokken, broeken, blouses en japonnen voor dames- en kinderkleding.

Impressie Costumière dames- en kindermodevak:

Kleermaker dameskleding:

Het kleermakersvak wordt verfijnder en is afgestemd op het dames kostuumvak. Met een studiebelasting rond de 8 uur uur per week, werk je voor een branche erkend diploma op HBO niveau.

Naaivaardigheid: De detailstukken van blouse- japon- en kostuumtechnieken zijn o a de gefestonneerde- en gepaspoilleerde knoopsgaten, de blinde sluiting in een mantel, bijzondere op- en ingezette zakverwerkingen vallen onder de exameneisen.

De colbert- en manteltechnieken, met lamineerdoek en plastron binnenwerk, gepikeerde reverskraag, gevormde lapel en de tweedelige mouw, maken het technische naaivak compleet.

De doorpas van een japon en het colbert worden op persoonlijke maten geëxamineerd. 

Patroontekenen: De kledingstukken uit het mapwerk patroontekenen krijgen speciale details in draperie- en plooiwerk. Bijzondere mouw en kraagverwerkingen, gilets, colberts en mantels ze komen allemaal aan bod en maken het kleermakers al compleet.

Impressie kleermaker damesmodevak:

Herenvak: De AKMO verzorgd ook het herenvak op costumière en kleermakers niveau. 

AKMO-Specialisaties:

Specialisatie: Na het behalen van het kleermakersdiploma damesmodevak kan voor de specialisatie opleiding 'Damesvak kleermaker asymmetrie en docentopleiding' worden ingeschreven.

Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek waarbij je de lesmappen en technieken kunt inzien, neem dan contact op via deze link: Afspraak maken