De schaal paspoppen worden als materiaalpakket aangeleverd. De patronen voor de dames popjes hebben de standaard maat 40. De herenpop heeft maat 48. 

Ze worden uitgevoerd in geappreteerd linnen en afgevuld met 100% zuiver gekaarde wol.
De bijgeleverde bodemplaat is voorzien van boorgaatjes, waar je zelf een sokkel aan kunt monteren. Een sokkel compleet gemonteerd met de bodemplaat is optioneel bij te bestellen.

Het patroon voor het heren model is alléén op halve schaal leverbaar.

Een losse armdeel is voor de halve schaal modellen, zowel voor het heren- als dames popje verkrijgbaar en kan naar keus als linker of rechter arm uitgevoerd worden.

Daarnaast is voor de opleidingskandidaten een paspop op halve schaal met cups, zoals de paspop op persoonlijke maten, in de standaard maat 38 ontwikkeld. Door de gevormde cups en het verwerken van een tussenschot, krijgen borsten en zitvlak meer vorm. Het stikken van deze vorm vraagt ervaring op hoog niveau.

 

Kosten:
Materiaalpakketten inclusief verzendkosten, dames
maat 40 en heren maat 48:
¼ schaal pop               € 65
½ schaal pop               € 85

 

Kosten:
Materiaalpakket inclusief verzendkosten dames
maat 38 met cups:

½ schaal                  €100

Kosten:
Los armdeel
op ½ schaal € 45

Het materiaalpakket voor het losse armdeel, in hetzelfde materiaal als de pop, is alleen voor de ½ schaal modellen te bestellen. 

Optioneel:
Sokkel ¼ schaal          € 40
Sokkel ½ schaal          € 45

 

Eigen vorm en maat: 
Zelf kleding maken betekent ook dat er moet worden doorgepast. Dat verloopt moeizaam als dit op het eigen lichaam moet gebeuren. De instelbare paspop kent zijn beperkingen als het om maatwerk gaat.
Een doorpas of moulage verwerking wordt voor de beste valling, op het eigen lichaam of op een 'kopie' van onszelf gedaan.
Wanneer je geen ervaren kleermaker bent is de realisatie van de paspop op eigen mate nóg geen optie. Neem dan eerst contact op met een modevakschool bij jou in de buurt om je naaivaardigheden naar een hoger niveau te brengen.


Hoe werkt het:
Ben je een ervaren naaister dan is aan de hand van de duidelijke werkbeschrijving, de paspop zelf ineen te zetten. Voor het inmeten van de persoonlijke maten bezoek je eenmaal mijn atelier. Het af te leveren materiaal is kant en klaar op maat geknipte en voorzien van markeringen.


Het materiaal:
Geen tape, plakpapier of schuim maar een natuurlijk materiaal waar goed met spelden in gewerkt kan worden. De romp en het armdeel, zet je zelf in elkaar met het naaiklaar pakket van geprepareerd, vormvast en vuil afstotend gemaakt linnen.